Az erdők hete rendezvénysorozat zárásaként az Európai Bizottság által elfogadott Erdészeti Stratégiáról, a vidékfejlesztési eszközökről, lehetőségekről és az erdészeti tudomány vidékfejlesztésben közvetlenül hasznosítható eredményeiről is szó volt a minisztérium épületében tartott erdészeti támogatások a Vidékfejlesztési Programban 2014-2020 között című konferencián.

A vidékfejlesztési miniszter idén az erdők hete programsorozat témájául az erdő közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg, amelyhez a jövőben is megfelelő uniós források állnak majd rendelkezésre – fogalmazott köszöntő beszédében Bognár Lajos. A helyettes államtitkár kiemelte: a magyar állami erdészeti részvénytársaságok eddig közel 4 milliárd forint értékű közcélú és közjóléti beruházást hajtottak végre. S mint mondta, a közjóléti szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos összetett feladatok ellátását az Európai Uniós támogatások célzott és hatékony felhasználásával a magántulajdonban lévő erdőkben is támogatni kell.

A helyettes államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület által elindított Erdők Hete rendezvénysorozatot kiemelkedően fontos és eredményes kezdeményezésnek nevezte, hiszen mint mondta, ennek keretében a részt vevő több tízezer, főként vidéki ember örömére idén már száznál is több programot rendeztek országszerte. Az Erdők Hete rendezvényein az erdészek a lehető legszélesebb közönséget szólítják meg, és az erdők, az erdőgazdálkodás megismertetése révén újjáépítik, megerősítik az ember és az erdő kapcsolatát.

A rendezvényen a jövőbeni támogatási lehetőségek ismertetése mellett a résztvevők megismerhették a nemzetközi és hazai erdészetpolitikai folyamatokat, és átadták a Szakszerű Erdőgazdálkodásért, valamint a Kétmilliomodik hektár magyar erdő emlékérmet.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Tanulóink ajánlása

Kardos László
2013-08-29, 15:25
Mindennel meg voltam elégedve. Fantsztikus volt látni a profizmust az adott területen, élménnyel hallgattam az … read more
Lontai Zsófia
2013-08-29, 15:34
A képzés és a lebonyolítás jól szervezett mindenki segítőkész.
Köszönünk mindent!
Lugosi Zoltán
-0001-11-30, 00:00
CSAK JÓT TUDOK MONDANI! AZ EMBERSÉGES SŐT BARÁTI HOZZÁÁLLÁS SOMOGYI ÚRTÓL, KEDVES FELESÉGÉTŐL, LÁNYÁTÓL … read more

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozására